Velkommen til Axept - uddannelse og udvikling
Velkommen til Axept - uddannelse og udvikling
Indkøbskurv 0

En årsstatus fra konsulent Hanne Toft Christiansen

Axept A/S arbejdsmiljø DISC-profiler facilitering foredrag kerneopgaven konflikthåndtering ledersparring stresshåndtering supervision teamudvikling trivsel

Af erhvervskonsulent Hanne Toft Christiansen – uddannet sygeplejerske og cand.Cur.

Jeg gør lige nu status over mit første år som erhvervskonsulent hos Axept, hvor vi bookes til mange forskellige opgaver i både private og offentlige virksomheder og institutioner. Fælles for dem er typisk, at omdrejningspunktet er trivsel og arbejdsglæde.

Jeg kan konstatere, at det gør mig enormt glad, at så mange ledere vælger at arbejde med medarbejdernes mentale sundhed og trivsel. Mange ledere efterspørger ligeledes sparring, idet de oplever den som værende af stor værdi for deres egen kontinuerlige udvikling i lederrollen.

For år tilbage vedtog Folketinget en strategi for en øget arbejdsmiljøindsats. Glæden over den beslutning og min nuværende glæde over det ansvar, jeg oplever, at lederne påtager sig, skyldes især, at jeg i min tid som sygeplejerske selv i den grad manglede og efterspurgte supervision for at kunne bevare den mentale sundhed, eliminere forråelsen og forblive passende afstemt i kontakten til patienten.

Såvel overinvolvering som underinvolvering er udtryk for afmagt, hvilket jeg ofte har set komme til udtryk i praksis. Et tilbageblik på min egen karriere som sygeplejerske indenfor det akutte felt fortæller mig, at jeg ofte overinvolverende mig i et forsøg på at skabe kontrol over det svære og over min følelse af afmagt.

Forskning viser, at hver syvende lønmodtager har tegn på belastningsreaktioner grundet det psykiske arbejdsmiljø. Derfor føler jeg det som et stort privilegium, at jeg nu - efter mange års interesse og arbejde med trivsel og arbejdsmiljø - selv kan være facilitator i praksis.

Jeg underviser, teamudvikler, giver ledersparring, holder foredrag, coacher, arbejder med stress, faciliterer, konflikthåndterer, superviserer og arbejder med DISC-profiler. Jeg oplever, at det gør en forskel for både kollektivet og for individet.

STOR ros og anerkendelse til alle jer ledere, jeg møder, som bestiller os til at optimere det psykiske arbejdsmiljø, højne fagligheden og give jer værktøjerne til at kunne etablere sunde arbejdskulturer. Også en varm tak til jer medarbejdere, som tager godt imod os – med begejstring, engagement og lyst til at lære.

Jeg er meget begejstret for denne udvikling, da der netop er evidens for, at arbejdsmiljøet spiller en afgørende faktor i løsningen af kerneopgaven og for den kollektive trivsel.

Axept er en fantastisk virksomhed for mig som medarbejder. Alt det, vi forsøger at inspirere andre til, praktiseres i den grad hos os. TAK for et fantastisk første år!

Erhvervskonsulent Hanne Toft Christiansen

Ældre opslag Nyere opslag


Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort