Velkommen til Axept - uddannelse og udvikling
Velkommen til Axept - uddannelse og udvikling
Indkøbskurv 0

DISC - Det vi har tilfælles

Axept A/S Extended DISC

Vi mennesker er så forskellige - og så alligevel så ens.

En af de ting, alle vi mennesker har tilfælles, er, at vi er så forskellige på nogle punkter - og så ens på andre. Det har til alle tider optaget os og gør det stadig.

I antikkens Grækenland lagde Hippokrates, som kaldes lægevidenskabens fader, mærke til, at mange mennesker havde visse karaktertræk til fælles. Mens én gruppe altid udviste et bestemt adfærdsmønster, udviste andre grupper konsekvent helt andre adfærdsmønstre. Hippokrates opdagede, at når han sammen med sine kolleger havde kortlagt, hvilket adfærdsmønster en person udviste, kunne de forudsige, hvilke reaktioner man kunne vente.

Hans konklusioner angående adfærdsmønstre er stadig så relevante, at mange moderne personlighedsstudier og personprofiler er baseret på Hippokrates ́ teori om de fire temperamenter.

En af de meget kendte og anvendte personprofiler er DISC, hvor de 4 præferencer er hhv. D, I, S og C.

Mennesker med D-præference er udadvendte og meget energiske. De er handlingsorienterede og altid i bevægelse. De er positive, realitetsbevidste og handlekraftige. De har kun ét for øje og fokuserer på at sætte mål og skabe resultater. De er direkte og myndige i deres omgang med andre og nærer ønske om magt og kontrol.

Mennesker med I-præference har stor udstråling. De er ekstroverte og venlige. Normalt er de positive og interesserede og har et godt forhold til andre mennesker. De holder af at være sammen med andre og synes, at livet skal være sjovt. De er demokratiske i deres omgang med andre og nærer ønske om hyggeligt samvær.

Mennesker med S-præference fokuserer på værdinormer og dybden i deres relationer. Deres ønske er, at andre stoler på dem. De forsvarer deres værdier med stille beslutsomhed og udholdenhed. De foretrækker demokratiske tilstande, hvor individet er i højsædet, og hvor man har et personligt forhold til hinanden. De nærer et stærkt ønske om forståelse.

Mennesker med C-præference ønsker at kende og forstå verden omkring sig. De vil gerne tænke, før de handler, og indtager et upartisk, objektivt standpunkt. De værdsætter uafhængighed og intellekt. De foretrækker skriftlig kommunikation for at opnå klarhed og præcision. De nærer et stærkt ønske om, at der foreligger analyser.

På kurset "Kender du persontypen? bliver du introduceret til de fire forskellige personadfærdsprofiler, som Extended DISC personanalysen arbejder med.

Er du nysgerrig efter kunne dykke længere ned i både forståelsen for og brugen af de forskellige adfærdsprofiler i både udviklings- og rekrutteringssammenhæng, kan vi tilbyde dig en certificering i Extended DISC personanalyse.

Det er muligt at tage selve certificeringen online eller fysisk, mens den forberedende undervisning generelt foregår som e-learning Den fysiske undervisning finder sted i hhv. Aarhus og København og strækker sig over 2 dage. Du kan se en oversigt over kurserne, som afholdes løbende, og læse mere om indholdet på vores hjemmeside her

Ønsker du ”bare” at få en god viden om de forskellige adfærdsprofiler og at blive lidt klogere på, hvem du er, hvem din kollega er, og hvorfor din svigermor gør, som hun gør, så har du muligheden på dette kursus af 1 dags varighed, hvor konsulent og underviser Hanne Toft Christiansen vil guide dig gennem de 4 forskellige adfærdstyper på allerbedste vis.

Kursusdagen ”Kender du persontypen” afholdes den 18. april 2024. Du kan allerede nu tilmelde dig dagen her, hvor du også kan læse mere om, hvad du kan glæde dig til.


Ældre opslag Nyere opslag


Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort