Velkommen til Axept - uddannelse og udvikling
Velkommen til Axept - uddannelse og udvikling
Indkøbskurv 0

Coaching er kommet for at blive

Axept A/S coaching Kommunikation kompetenceudvikling nyhedsbrev Trivsel Virksomhedskultur

Marts 2021

Et personligt tilbageblik
Det er efterhånden nogle år siden - for at være helt præcis 22 år siden - at jeg blev bedt om at lave et kursus i coaching. Det skete på et tidspunkt, hvor coachingen var i sin spæde start, og hvor kun få frø var blevet sået i Danmark.

Jeg tog imidlertid gladeligt imod opgaven, for jeg havde just selv været på kursus uden for landets grænser, og min begejstring for dette nye håndværk var stor. Den viste sig at være så stor og smittende, at en af de virksomheder, hvor jeg var hyret til at lave lederudvikling, bestilte et kursus til sine ledere.

Kurset blev en kæmpe succes, for den coachende tilgang var lige præcis det kommunikationsværktøj, lederne havde brug for i deres virke. Det endte med, at jeg lavede en hel uddannelse i coachende kommunikation. Så spændende var det at udfolde denne nye og konstruktive tilgang.

At omsætte teorierne til praktisk og brugbar anvendelse i ledernes daglige praksis var det mest fantastiske. Vi arbejdede med den coachende kommunikation i forhold til at sætte retning og ramme i arbejdet med dagligdagens dilemmaer, konflikter, udvikling, motivation, trivsel, mus-samtaler, fraværssamtaler etc.

Deltagerne fik øjnene op for effekten ved brugen af denne tilgang i en palet af mangfoldighed og kontekster. Opdagelsen var, at jo mere fokus og træning lederne ofrede på den coachende tilgang, jo bedre ledere blev de. Det viste samtlige medarbejderevalueringer.

Coachingen mødte på sin indledende rejse stor modstand og fik mange hug undervejs. Huggene kom dog mest fra personer, der ikke havde forstået meningen med den coachende tilgang. De manglede forståelsen af, hvordan denne tilgang var – og stadig er - en meget konstruktiv metode med meningsfyldte værktøjer, som er anvendelige i et utal af forskellige sammenhænge, og hvad enten vi taler om ledelse eller om socialpædagogisk arbejde med borgere, der har det svært.

Coaching er kommet for at blive

Erhvervslivet prioriterer den coachende tilgang
Både coachingen og den bagvedliggende psykologi overlevede den svære periode og er kommet for at blive.

Coachingen har fundet sit ståsted i verden og har fået sin fortjente anerkendelse. Tusinder af mennesker vælger kontinuerligt at lære coachhåndværket, og tusinder oplever magien i både metoden og værktøjerne.

Vi oplever, at erhvervslivet prioriterer den coachende tilgang og derfor gerne vil investere i at uddanne deres medarbejdere i coaching.

I skrivende stund er vi netop i fuld gang med at lægge sidste hånd på flere skræddersyede uddannelsesforløb til kunder, som har søgt og fået kompetencemidler til uddannelsen af deres medarbejdere. Vi glæder os så meget, for det er efterhånden slået fast med syvtommersøm, at den coachende tilgang er kommet for at blive.

Vi glæder os til at invitere de forskellige hold på hver 20-25 deltagere ind i coachingens spændende univers og bibringe dem masser af inspiration, nye tilgange og vigtige værktøjer til udvikling af egne kompetencer i det daglige arbejde.

Vi glæder os ligeledes til sammen med hver af de organisationer, som er i færd med at søge midler til uddannelse, at kunne sætte båden i søen og samme med dem tage ud på den berigende rejse, som coachuddannelsen er.

Vi elsker den rejse – for vi ved, hvor vigtig uddannelsen er, og hvor mange gevinster, den giver den enkelte organisation og de mennesker, den rummer.

Sprudlende forårshilsener
Psykolog Birgitte Jepsen

 
Vil du med på den spændende rejse ind i coachingens univers, så kontakt os


Vil du og din arbejdsplads også have et hold med på den spændende og udbytterige rejse ind i coachingens univers, så kontakt os på 40 30 14 95 eller skriv til os her

Drømmer du om at tage din coachuddannelse sammen med andre deltagere fra hele Danmark, så læs om vores åbne hold i Fredericia og blive klogere på, hvornår vi starter, varighed, priser osv.
 

 

 


Ældre opslag Nyere opslag


Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort