Velkommen til Axept - uddannelse og udvikling
Velkommen til Axept - uddannelse og udvikling
Indkøbskurv 0

Hjælp, jeg har stress

Axept A/S nyhedsbrev stress stresscoaching'

af psykolog Birgitte Jepsen - oktober 2021

Ovennævnte er udsagnet fra en klient, der søgte hjælp i Axepts stressklinik for nogle måneder siden. Og ja, Kenneth - som vi kalder ham her, og hvis historie vi har fået lov til at videregive - manglede energi.
 
Kenneth er ansat i det offentlige, og han er kendt for at have mange bolde i luften. Han er altid klar med en hjælpende hånd, aktiv i frivilligt arbejde og en glad deltager i sociale arrangementer.
 
I løbet af sommeren skete der dog en voldsom ændring. Kenneth oplevede en træthed, som var ny og ukendt, og den blev værre og værre. Han blev nødt til at melde afbud til arrangementer, fordi de sociale aktiviteter drænede ham for energi. Han kunne ikke længere rumme snak, støj, musik, grin, latter, parfume, spørgsmål, holdninger og meninger.
 
Alverdens stimuli som biler på gaden, udstillinger i butikker, samvær med gode venner og kolleger var blevet en pestilens, som han udtrykte det.
 
Kenneth havde tidligere altid haft nemt ved at sove om natten, men det kunne han slet ikke nu. Ofte vågnede han mellem kl. 2 og 4 og kunne have svært falde i søvn igen. Hovedpine, svimmelhed, trykken for brystet, manglende koncentration og dårlig hukommelse var blevet hans tro følgesvende, og dem var han ikke stolt af.

Klienten søgte hjælp hos Axept til at komme af med sin stress

Ingen energi
Hjælp – jeg har stress og ingen energi overhovedet. Jeg er blevet undersøgt i hoved og i røv, og jeg fejler ikke noget, men jeg kunne lægge mig ned og sove uafbrudt i 14 dage, så træt føler jeg mig. Jeg kan simpelthen ikke forstå det”.
 
Det var en frustreret mand, der her kom og råbte om hjælp. En mand, som følte sig fuldstændig prisgivet, magtesløs og langt væk fra sig selv. Sygemeldt og bange for, at han aldrig ville kunne arbejde igen, blive rask eller normal.
 
Han var flov, skammede sig, følte skyld og betragtede sin stress som en falliterklæring og et svaghedstegn, som han ikke kunne acceptere.
 
Der er nu gået tre måneder, siden Kenneth kom ind ad døren hos Axept. I skrivende stund er han vendt tilbage til sit job igen – med en start på 20 timer om ugen fordelt over fire dage. Han er ved at få sit gamle jeg tilbage og kan igen føle både glæde og tilfredshed.

Fra stresset tilstand til harmonisk balance

Hvordan Kenneth kom videre
Kenneth var nået allerede langt, da han kom til os for at få hjælp. Han havde erkendt, at “det stod slemt til med stressen”, som han selv udtrykte det, og han var topmotiveret til at få hjælp og gøre det, der skulle til for at få det bedre.  
 
Det første, jeg gjorde, var at sende Kenneth hjem i en uge for at få sovet alt det, han overhovedet kunne (han tog i sommerhus for at få fred til det).
 
Han kom tilbage og fortalte, at han havde sovet mellem 12 og 15 timer hver dag. Det var tiltrængt, og sådan fortsatte han endnu en uge, hvorefter søvnen langsomt normaliserede sig igen.
 
Det blev starten på en restituering af Kenneths hjerne og krop. Det er ikke usædvanligt, at vi tager en snak med klienter om netop at sove alt det, de kan - netop fordi det giver ro til restituering.
 
Når en person er stressramt, er vedkommende i en tilstand, hvor hjernen, kroppen og personen som helhed har ydet mere, end der har været kapacitet og ressourcer til.
 
Kunsten og opgaven er her at hjælpe med at skabe den vigtige restituering, og der er mange veje at gå. I Kenneths tilfælde var det at sove så meget som muligt vejen at gå i kombination med andre gode værktøjer.

Nyhedsbrev december 2021

Har du brug for hjælp til stress? Eller kender du en, der har?

Så kontakt os og få hjælp hos en af vores dygtige stresscoaches. 
Ring til os på 4030 1495 eller skriv til os her
 
Vi kommer også gerne ud i din/jeres organisation for at lave en workshop med gode oplæg om stress og værktøjer til forebyggelse og/eller reduktion af stress
 
Er du uddannet professionel coach og har du et ønske om også at kunne hjælpe stressramte? Så har du muligheden for at tage et overbygningsspeciale og uddanne dig til stresscoach.

Du kan læse mere om Axepts stresscoachuddannelse her
Ældre opslag Nyere opslag


Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort