Velkommen til Axept - uddannelse og udvikling
Velkommen til Axept - uddannelse og udvikling
Indkøbskurv 0

Sociale relationer og aktiviteter - ja tak!

Axept A/S

Af psykolog Birgitte Jepsen
 
Samvær med familie, venner, bekendte, arbejdskolleger etc. prioriterer vi højt i vores liv – især når vi mærker, at det øger vores livsværdi.

Masser af undersøgelser viser, at en styrkelse af vores mentale sundhed blandt andet sker gennem sociale relationer og fælles sociale aktiviteter såsom familiesammenkomster, sport, politiske grupper, sociale foreninger, kurser og uddannelse.

Vi ved alle, at social isolation kan være den direkte årsag til helbredsmæssige problemer, hvorfor der i mange sammenhænge arbejdes med at koble sociale aktiviteter på den enkelte for at forbedre tilstanden.

Hvorfor sociale aktiviteter?
Fordi de bl.a.

  • giver mulighed for at etablere nye relationer
  • styrker de givne relationer, samarbejdet, fagligheden, kompetencerne etc.
  • bidrager til en følelse af at høre til, være en del af noget større og føle sig værdsat
  • udvikler det enkelte individ
  • øger selvværdsfølelsen
  • optimerer grundlaget for læring

Vigtigt er det dog at være opmærksom på, at for mange sociale aktiviteter kan have en negativ effekt. Specielt når aktiviteterne og relationer bliver for overfladiske og kortvarige, eller når vi føler os socialt forpligtigede.

Familien er og bliver for mange en af de vigtigste relationer med de sociale aktiviteter, den indeholder, og det kan være vigtigt at sætte den højt på samværslisten i forhold til andre aktiviteter.

Andre sociale aktiviteter, der indeholder mulighed for at lege, lære og udvikle sig sammen med andre, er ligeledes meget vigtige kilder til styrkelse af vores mentale daglige sundhed, og de er derfor også meget vigtige at prioritere.

Vil du gerne styrke din mentale sundhed samtidig med, at du øger din faglighed og dine kommunikative kompetencer, udvikler dig selv og opnår større forståelse for andre, møder læringsnysgerrige ligesindede og skaber nye relationer – ja, så har du muligheden på vores efterspurgte coachuddannelse.
  
Forårsholdet starter op i Fredericia den 15. maj. Du kan læse meget mere om uddannelsen her

 


Ældre opslag Nyere opslag


Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort