Velkommen til Axept - uddannelse og udvikling
Velkommen til Axept - uddannelse og udvikling
Indkøbskurv 0

Må jeg forstyrre dig 2 minutter?

Axept A/S

Hvor mange af os har ikke mødt dette spørgsmål utallige gange og er endt med at tænke: Hvorfor sagde jeg nu ja igen!!

For det tager aldrig kun 2 minutter. Det tager nærmere 10 x 2 minutter.

Vi lever i en tid, hvor fokus er en mangelvare, og hvor forstyrrelser sælges i metermål. Afbrydelser er den største tids- og fokusrøver på mange arbejdspladser, i skoler, på uddannelsesinstitutioner etc.

Gevinsten ved færre forstyrrelser
Vi kan opnå rigtig megen ro i hovedet og vinde rigtig megen tid på kontoret ved at skrue ned for de mange forstyrrelser.

Vi ville også kunne vinde meget på stresskontoen, hvis den kultur, der handler om forstyrrelser, blev sat på dagsordenen.

Vi kan opnå rigtig megen ro i hovedet og vinde meget tid på kontoret ved at skrue ned for de mange forstyrrelser

Mange forstyrrelser har en konsekvens
En forstyrrelse har mange ansigter og kan f.eks. foranlediges af kollegaen, der lige stikker hovedet ind ad døren for bare lige at informere om den mail, der er på vej til dig.

Det kan faktisk tage fra et halvt minut og helt op til 20 minutter at finde tilbage til sit udgangsfokus efter en forstyrrelse - alt afhængig af, hvor dyb koncentrationen er, når forstyrrelsen indtræffer.

Årsagen til den store spændvidde findes i kompleksiteten i det, vi er beskæftiget med.

Efter en forstyrrelse der bruges mange kræfter på at komme tilbage til udgangspunktet igen. Einstein påstår faktisk, at vi ikke kan komme tilbage til vores oprindelige udgangspunkt – kun tilnærmelsesvis.

 Derfor:

  • Vær selv opmærksom på at skrue ned for at afbryde og forstyrre andre.
    Saml hellere sammen, så du kan nøjes med at lave en enkelt forstyrrelse.
  • Sig fra over for indbydelsen til de 2 minutter, når du ikke kan rumme den.

  •  Find ud af, hvilke afbrydelser og andre forstyrrelser, du med fordel kan reducere eller fjerne helt. Det kan være høje ringetoner, snik-snak, plinglyde fra e-mails og notifikationer, visuel støj, stærkt lys eller lignende.

Den bedste føde til en sund og robust hjerne er fokus og ro til koncentration.
Er du udfordret af afbrydelser i din arbejdshverdag, eller mærker du, at stressen lurer lige om hjørnet? Så tag kontakt til os. Vores coaches er særligt uddannet til at håndtere stress, og de kan hjælpe dig til at tage hånd om dig selv.

Vi kommer også gerne ud på din arbejdsplads og holder et oplæg for dig og dine kolleger om, hvordan I kan passe endnu bedre på hinanden i hverdagen og samtidig opnå større trivsel.

Den bedste føde til en sund og robust hjerne er fokus og ro til koncentration

Ønsker du generelt at styrke din daglige kommunikation og opnå større viden om, hvordan hjernen arter sig? Så har du muligheden for allerede nu at tilmelde dig forårsholdet 2023 på Axepts coachuddannelse.

Her får du - fordelt over et lille års tid - 16 lærerige dage med undervisning og træning, der tager afsæt i den systemiske og kognitive teori samt i den nyeste hjerneforskning om hvorfor og hvordan kommunikation virker i praksis.

Du vil få effektive kommunikationsværktøjer, som du kan tage i brug med det samme til glæde og gavn for både dine omgivelser og for dig selv – f.eks. når du har brug for at sige fra på en god måde overfor forstyrrelser og afbrydelser.

Måske har du mulighed for at ansøge om et økonomisk tilskud i form af kompetencemidler til din deltagelse. Det ved din TR eller fagforening noget om.

Læs mere om coachuddannelsen her

 

 


Ældre opslag Nyere opslag


Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort