Velkommen til Axept - uddannelse og udvikling
Velkommen til Axept - uddannelse og udvikling
Indkøbskurv 0

En god feedbackkultur er investeringen værd

Axept A/S Feedback Kommunikationsværktøj

Af psykolog og coach Birgitte Jepsen - februar 2022
 
Alt i livet leves i kraft af feedback, hvor selv den mindste celle i vores krop, i dyrenes kroppe, planternes kroppe giver og modtager beskeder.

Når en fugl sluger en regnorm, er der besked til maven om at gøre sig klar, når vi plukker en rose, er der besked om at stoppe ”forblødningen”, får vi noget galt i halsen, giver vi en kollega et klap på ryggen etc.

Det er det nødvendige og vigtige værktøj, som er i konstant i brug og som er med til at sikre vores overlevelse, daglige trivsel og udvikling.

Feedback er meget mere end ros og ris. Det er livets eliksir, det er energi, glæde, selvtillid, motivation og meget mere
.

En god feedbackkultur er investeringen værd

Feedback er et effektivt værktøj, der kan gøre os bedre til vores arbejde, især når vi bruger det struktureret og med afsæt i en positiv hensigt. Det skaber værdi, når vi bruger det på den rigtige måde og dermed får skabt en sund feedbackkultur.

"Al god feedback bygger på et fundament af tillid og tryghed. I feedback-sammenhæng kommer man tit til at tale om modeller, men glem dem. Det er vigtigt at træde et skridt tilbage og se på, om rammerne omkring feedbacken er trygge" lyder det fra erhvervsrådgiver Maj Bjerre, der er har skrevet  bogen ”FEED BACK – så du bliver hørt”.

Tryghed er vigtig, fordi modtageren kan opleve kritik som en trussel. »Som modtager skal jeg have en oplevelse af, at selv om jeg ikke gør alt optimalt, så er der stadig plads til mig i organisationen«, siger Maj Bjerre videre.

"Når du ser mig som person, som et helt menneske – med de evner og styrker jeg kommer med – så får jeg også en tillid til, du vil mig noget godt, selvom der falder nogle kritiske bemærkninger".

Feedback som fælles læringselement

Feedback som fælles læringselement
Vi har sammen med virksomheden Hartmann Technology udviklet et unikt koncept, hvor vi med et 2-dages kursus har klædt medarbejdere og ledere på til ”den gode og konstruktive feedback”.

Udtalelser om kurset:
 
”Fantastisk forløb, som støtter op om vores ambition om konstant at forbedre os samt styrke samarbejdet mellem vores mange faggrupper/team. Feedback som værktøj understøtter læring og vidensdeling via en motiverende og udviklende tilgang til systemisk feedback. Kan varmt anbefales”
Michael Pedersen, Director of Projects & Technology, Brødrene Hartmann A/S

”Super kursus, kan varmt anbefales”
Klaus Bysted Jensen, Director of Supply Chain, Hartmann Technology, Brødrene Hartmann A/S
 
Er du blevet inspireret, og har du, dine kolleger og din arbejdsplads et ønske om ligeledes at opnå de unikke kompetencer, der skal til for at skabe eller styrke feedbackkulturen i jeres organisation, så kontakt os for en aftale.

Du kan læse mere om kurset her


Ældre opslag Nyere opslag


Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort