Velkommen til Axept - uddannelse og udvikling
Velkommen til Axept - uddannelse og udvikling
Indkøbskurv 0

Drømme skaber virkelighed

Axept A/S coaching drømme nyhedsbrev

Af psykolog og coach Birgitte Jepsen - januar 2022
 
En af den græske mytologis store kærlighedshistorier rummer fortællingen om den unge og dygtige konge og billedhugger Pygmalion, der grundet sin foragt for kvinders laster og utugt skar sig en elfenbensfigur af sin idealkvinde.
 
Kvinden var så perfekt, at Pygmalion forelskede sig i sin skulptur og behandlede den, som var den levende. Han kyssede og kærtegnede den. Kærligheden voksede sig så stor, at han til en fest for guderne bad Afrodite, kærlighedsguden, om at vække hans elskede til live. Afrodite efterkom hans ønske, og kvindestatuen fødte 9 måneder senere Pygmalion en smuk datter.

Drømme skaber virkelighed - fortællingen om Pygmalion

Det er en skøn og fantastisk fortælling om hengivenhed til et intenst ønske, som Pygmalion kæmper for at få til at gå i opfyldelse.
 
En situation, som mange har været i, og som vi alle mere eller mindre kender til.
 
Indfrielse af drømme
Vi ved dog, at det ikke som i ovennævnte fortælling er alle vores ønsker og drømme, der bliver indfriet.
 
Vi ved også, at et liv uden ønsker og drømme formentlig er som en gåtur uden ben.
 
Drømme og ønsker viser os vores retning i livet, skaber vores motivation og tilføjer vores liv drivkraft, hjerteblod og rygrad.

Det kan være drømmen om

 • ønskejobbet
 • et liv uden stress,
 • tid til mig selv
 • mere sundhed eller motion i mit liv
 • et godt kollegaskab
 • ro i mit hoved, som er fyldt med tanker
 • at have mod til at sige fra
 • at sejle over Atlanten
 • at komme af med min højdeskræk
 • at cykle fra Thyborøn til Paris
 • møde sit idol
 • at gå på Caminoen
 • etc.
Drømme og ønsker viser os vores retning i livet

Coaching

Coaching er en metode, som bidrager til at stille skarpt på det, vi ønsker og drømmer om. En metode til at reflektere over, hvilke ledestjerner vi ønsker os, og hvilke vi kan følge. En metode til at stoppe op, sadle om eller bare være lige her, hvor vi er.

En fokusperson, jeg netop har afsluttet, har faktisk i skrivende sund fået vækket sin elskede til live - ligesom Pygmalion. Den elskede var i dette tilfælde længslen efter og modet til at finde tilbage til sig selv igen efter en hård tid med operationer, dødsfald, stress og et mistet overblik både privat og arbejdsmæssigt.
 
Her er tale om et menneske, som nærmest gik i forfald og gennem mange måneder brugte sit arbejde som undskyldning for ikke at spise sundt, motionere, rydde op, gøre rent og tage ansvar for sit eget helbred. Da kroppen sagde fra, sad han nærmest lammet og kiggede ud ad vinduet på sin arbejdsplads, hvor han ellers var kendt for at være knokleren.
 
Vi har haft rigtig mange gode samtaler undervejs i forløbet. Hans rejse hjem til sig selv har været både lang og sej, men ønsket og drømmen har været tydelig. Vi har talt filosofi, psykologi, læst små fortællinger som ovenstående, og vi har delt andre små anekdoter og emner om ”at tage ansvar for sig selv” med hinanden.
 
Han har som sin ledestjerne haft et meget tydeligt og smukt billede af sig selv i en slank udgave og på date med en kvinde. Kvinden skrev han faktisk sammen med et stykke tid, men han kunne ikke finde modet til at møde hende i virkeligheden, fordi han skammede sig over sig selv.
 
Netop det billede – hans ledestjerne - har jeg netop modtaget i en sms fra ham som et levende bevis på, at Pygmalions fortælling stadig har en puls.

Har du lyst til at få hjælp til at finde din ledestjerne?

Har du brug for og lyst til at få kastet lys på dine drømme og ønsker, få ændret eller justeret noget i din hverdag eller i dit liv – så kan coaching være den rigtige metode.

Kontakt os allerede i dag på tlf. 4030 1495 for at lave en aftale. Du kan også læse mere om individuel coaching her
 
Vil du lære håndværket at coache, så læs her om vores efterspurgte coachuddannelse med 2 akademifag samt certificering.
Ældre opslag Nyere opslag


Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort