Velkommen til Axept - uddannelse og udvikling
Velkommen til Axept - uddannelse og udvikling
Indkøbskurv 0

Din mentale tilstand

Axept A/S Kommunikation kompetenceudvikling nyhedsbrev Trivsel Virksomhedskultur

Af psykolog Birgitte Jepsen - januar 2021

Er du hjemsendt, eller passer du i øjeblikket dit arbejde derhjemme?
Så har du formentlig muligheden for at gå en tur midt på dagen, hvor lyset har den største volumen.
 
Vi bor i et land, hvor vi i store dele af året får for lidt lys, og forskere på universiteterne i Aarhus og Aalborg konkluderer, at det kan påvirke vores mentale helbred.
 
Forskningen peger på, at jo mere lys vi får, jo mere vil det gavne depressive symptomer såsom nedtrykthed, træthed og negative tanker, som en del af os kan slås med specielt om vinteren.
 
Om dagen har lyset mindst 10 gange så stor en volumen som om natten. Derfor det vil være en rigtig god investering i din mentale tilstand at gå en tur, mens du er derhjemme på fuldtid. Endnu bedre vil det selvfølgelig være, at du fortsætter med at prioritere dine ophold ude i det naturlige dagslys, når dit arbejdsliv vender tilbage til de sædvanlige rammer.

Manglende lys kan påvirke søvnrytmen

Manglende lys kan påvirke søvnrytmen, som kan blive svingende og dermed give en dårlig søvn. Også energiniveauet og vores humør påvirkes af mangel på lys, viser forskningen.
 
I forvejen kan vi i denne tid med COVID-19 føle os ramt på vores mentale tilstand, fordi mange af os sidder meget alene og ikke stimuleres i de direkte fysiske relationelle kontakter.
 
Derfor er der en rigtig god grund til og stor gevinst i at tage sko og jakke på, gå ud og få masser af lys. Rigtig god fornøjelse!

Der er god grund til at komme ud og få masser af lys

Måske har du også lyst til at tage sko og jakke på for at deltage i nogle af Axepts spændende uddannelses- og kursustilbud, hvor vi vil sikre, at du får både energi og godt humør.

Læs f.eks. mere om:  

 

 • Axepts coachuddannelse hvor du uddannes til at blive en dygtig kommunikationshåndværker 
 • Kommunikationsuddannelsen til dine medarbejdere eller til dig og dine kolleger i organisationen
 • Mentoruddannelsen til jer i organisationen, der ønsker at yde en endnu bedre støtte og hjælp til medarbejdere, klienter, unge, iværksættere o.l.
 • Extended DISC - den grundlæggende certificering, hvor du lærer om personprofiler og træner anvendelsen af det anerkendte og efterspurgte værktøj, som er fantastisk til udvikling i mange kontekster


  Har du spørgsmål, er du som altid velkommen til at ringe til os på 4030 1495 eller skrive til os her
   Nyere opslag


   Indsend en kommentar

   Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort