Det holder nemlig op igen på et tidspunkt, hvis du ellers er mentalt sund og rask.
”Normalt har vores kedsomhed en indbygget tidsbegrænsning. Der går max to til tre timer, og så kan vi ikke holde det ud længere, hvorefter følelsen af kedsomhed bliver afløst af mental friskhed - en form for lykkefølelse”, siger psykolog og lektor Einar Baldvin Baldursson, Institut for Kommunikation og Pyskologi på Aalborg Universitet.
”Kedsomhed kan komme til dig i en situation, hvor det, der har drevet dig, er fuldbragt, og hvor du samtidig har været stimuleret i længere tid, og hjernen har brug for at fordøje indtryk, erfaringer og informationer”, fortsætter psykologiforskeren.
Mange af os husker nok fra barndommen devisen om, at det er sundt at kede sig. At det virkelig ER sundt, bekræfter Baldursson ”For børn er det især sundt, fordi det fremmer dele af hjernens modningsprocesser.”
Kedsomhed er faktisk også sundt for voksne. Det gælder især i dag, hvor vi bliver bombarderet med informationer hele tiden, og hvor mange jobs kræver, at vi udvikler os hele tiden og ikke bare handler på baggrund af rutinen.
Nogle mennesker kan dog bare ikke få nok nye indtryk, selvom de har været 'på' hele dagen.
”Der er ingen tvivl om, at vedvarende stress skaber en tilstand af hektiskhed, og man frygter passivitet og kedsomhed. Det er formentlig et udtryk for et meget banalt psykologisk træk, nemlig at kroppen ved stress føler, at der er en trussel, og at du derfor har et behov for at være i bevægelse og søge påvirkninger”, siger Einar Baldvin Baldursson og understreger, at det bestemt ikke er sundt aldrig at kede sig.